Ik ben er klaar mee! Jij ook?

Hoe creëer je het leven waarnaar je verlangt? Dat is de vraag die ik wil beantwoorden en die ik dagelijks aan het testen ben, omdat ik voel dat ik een ‘creator’ ben en omdat ik voel dat er nog heel veel meer mogelijk is in mijn leven dan ik tot nu toe heb gerealiseerd. En wat is ervoor nodig om dat te laten gebeuren?

Vandaag werd het antwoord me zo helder, op een nieuwe manier.
Het sprong tevoorschijn, alsof het in neonletters op de muur geschreven stond.
Dit was het antwoord: Door alle obstakels die je (zelf) in de weg legt, op te ruimen.

Het is me opeens zo duidelijk. We hebben alles al in ons. Alles. Alles om het leven te leiden waarnaar we verlangen.

We hebben de talenten, de kennis, de vaardigheden.
We hebben de dromen, de verlangens, de beelden van ons ideale leven.
We hebben onze superpower: dat wat ons uniek maakt.
We hebben onze hoogsteigen energie, die iets heel specifieks teweegbrengt en waarmee we levens kunnen veranderen.
We hebben allemaal ons eigen verhaal, waarin ALLES al aanwezig is.
Kortom: we hebben ALLES wat we nodig hebben om ons ideale leven te creëren.

We moeten het alleen gaan doen. Door de obstakels op te ruimen. Door de weg vrij te maken. Door naar buiten te laten komen wat er in ons allang aanwezig is. Het gaat er dus om die brug over te gaan: de brug van je binnenwereld naar de buitenwereld.

Want binnenin ons is dat ideale leven er al. Ga maar bij jezelf na: je weet wel hoe je zou willen leven, als alles mogelijk was. Je ziet beelden van dat ideale leven. Je voelt het gevoel dat het je zal geven. Je weet al hoe het zal zijn.

Het is er dus wel, dat ideale leven, het zit alleen nog verstopt in onszelf. En wij moeten het naar buiten laten komen. Door onszelf te laten zien, door uit te drukken wat zich in ons afspeelt. Want daarmee lopen we die brug over, daarmee maken we ons ideale leven tot werkelijkheid.

Het gaat er dus om dat we alle obstakels weghalen en ons onbelemmerd tonen aan de buitenwereld. Ook al is dat eng, ook al vraagt dat dingen van ons die we liever niet doen. Of denken we, dat het dingen vraagt die we liever niet doen. Het is nog maar de vraag of dat ook echt WAAR is of dat het gewoon een gedachte is.

Wil je echt niet naar buiten treden, helemaal zoals je bent? Wil je echt niet dat je zichtbaar wordt? Wil je echt niet doen wat je te doen staat?

Of ben je bang dat het niet gaat lukken? Dat mensen iets van je vinden wat niet klopt? Dat je er geen controle over zult hebben?
Ben je bang dat je stom zult overkomen? Dat je een bedrieger bent? Dat je door de mand zult vallen?

En stel nou dat als je zichtbaar wordt, dat betekent dat mensen je zien voor wie je bent.
Dat ze snappen wat jij teweegbrengt. Dat ze weten dat ze bij jou moeten zijn voor dat ene ding waar jij voor geboren bent.

Stel nou dat het een BEVRIJDING is om jezelf te laten zien, precies zoals je bent, omdat je dan gezien wordt. En omdat je gehoord wordt.

Verlangen we daar niet allemaal naar? Om gezien en gehoord te worden?

Waarom verschuilen we ons dan? Of waarom verschuilen we dan delen van ons? Waarom denken we dat we niet al te zichtbaar willen worden?

Ik weet het wel. We denken alsmaar dat het niet goed genoeg is wat we doen, dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn en dat er nog meer zou moeten zijn, dat we nog beter zouden moeten zijn, of dat er anderen zijn die het veel beter kunnen.

Maar we zien iets compleet over het hoofd: dat we iets hebben wat ons juist bijzonder maakt en onvergelijkbaar, en waarin we geen enkele concurrent hebben. We zien het niet omdat het zo dichtbij onszelf ligt, dat we erover heen kijken. Het is zo’n essentieel onderdeel van wie we zijn, dat we ons geen enkele voorstelling kunnen maken van wat het is, omdat we niet anders kennen dan dat.

Daardoor denken we dat we niks speciaals hebben. En daardoor laten we juist dat niet zien. Omdat dat te gewoon is, niet bijzonder genoeg. Of niet goed genoeg. Omdat het voor onszelf zo ontzettend normaal is.

Ik kan je vertellen dat ik al jaren ondernemers help om dat unieke en hoogstbijzondere te vinden en dat het er altijd is. Ik ben letterlijk nog nooit iemand tegengekomen die dat speciale niet had.

Maar ik ben wel voortdurend mensen tegengekomen (inclusief mijzelf) die zich afvragen of ze het wel hebben. Of die twijfelen over de weg die ze moeten inslaan, omdat ze multi-getalenteerd zijn en verschillende dingen kunnen en leuk vinden en niet goed weten wat hen nu werkelijk te doen staat. Of die denken dat wat ze het liefste zouden willen doen niet haalbaar is.

Dat zijn van die obstakels waar ik het over had.

Als je de obstakels weghaalt, als je gaat zien wat zich in jou verschuilt en als je daar uiting aan geeft, als je dat naar buiten laat komen, dan wordt alles anders. Dan ga je het verhaal vertellen wat jij te vertellen hebt. Dan gaan mensen jou horen en zien en zich in jou herkennen omdat je precies zegt wat zij voelen. Dan weten ze: bij jou moet ik zijn.

Ik weet hoe het is om je klein te houden en om te denken dat je dat bijzondere niet hebt of in elk geval geen idee hebt wat het is. Ik weet hoe het is om je mond te houden omdat je denkt dat je nog niet precies weet wat je moet zeggen. Ik weet hoe het is om je gedeisd te houden omdat het allemaal zo overweldigend lijkt. Ik weet hoe het is om het ene na het andere obstakel op te roepen zodat de weg praktisch onbegaanbaar wordt.

Maar ik ben er klaar mee. En jij ook, dat weet ik gewoon.

Je wilt wel naar buiten treden. Je wilt die twijfels niet. Je wilt weten wat je te doen staat en het dan doen.

Maar je mist nog iets en blijft daarom steken op het punt waar je nu bent. Je wilt wel een grote stap vooruit zetten, maar ziet niet hoe.

Je kan een paar dingen doen als je je zo voelt: besluiten je niks aan te trekken van al je twijfels, je onzekerheid en je niet-weten en gewoon DOEN. Dat is voor sommigen de weg.

Anderen lukt dat gewoonweg niet, hoe graag ze ook willen en hoe boos ze ook op zichzelf worden. (Of juist omdat ze zo boos op zichzelf worden…) Omdat het ze verlamt, dat niet-weten, dat twijfelen, die onzekerheid.

Als jij zo iemand bent, heb je nu iets anders nodig dan boosheid. Je wilt van binnenuit ervaren wat jou uniek maakt. Je wilt weten wat je te brengen hebt en wat je te zeggen hebt. Je wilt tot in je tenen voelen dat dit is wat je te doen staat. Je weet dat als je dat eenmaal voelt, de rest peanuts is. Dat je het dan GAAT doen. Dat je dan de ene stap na de andere zult zetten. Omdat dat is wat goed voelt.

Als jij zo iemand bent, bel me dan. Ik kan je helpen. Eén dag en je weet het, je voelt het en je gaat het doen. Precies op jouw manier. Met de zekerheid dat dit het is. Met het vertrouwen dat je eindelijk gaat creëren waar je al die tijd al naar verlangt. Namelijk jouw ideale leven, dat zich nu nog ongezien in jou ophoudt, en dat nu eindelijk naar buiten zal komen, gestalte zal krijgen in de wereld. Zodat jij doet wat jou te doen staat en gezien wordt zoals je bent.

Wil je onderzoeken hoe jij dit kan doen? Boek dan een vrijblijvende telefonische inspiratiesessie in mijn online agenda. Dit is de link: https://my.timetrade.com/book/NSHVQ. In de inspiratiesessie ontdek je wat jou nog tegenhoudt om jouw ideale leven en je ideale bedrijf te realiseren en waar jouw kansen liggen. Ik zal je ook vertellen hoe ik jou kan helpen en vervolgens besluit je zelf of je dat ook wilt.

Wacht niet langer, ruim de obstakels op, de wereld wacht op jou!

P.S. Aike Neuteboom-Borghuis van www.stroom8.nl deed bij mij een VIP-dag en zegt er dit over: “Mijn ervaring met de VIP-dag was super. Ik kreeg mijn verhaal eindelijk helder en kon daardoor veel gemakkelijker mijn webteksten en communicatie-uitingen schrijven. Daardoor wisten klanten mij veel gemakkelijker te vinden. De VIP-dag was een cadeautje voor mezelf en heeft enorme resultaten voor mijn bedrijf opgeleverd.” In de video vertelt ze er meer over. Meer ervaringen van klanten lees je op www.simoneveld.nl/klantervaringen. Ook Maartje en Monique deden een VIP-dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *