3 technieken waardoor je meer gaat creëren

In mijn vorige artikel schreef ik over je leven creëren door je innerlijke verhaal te verbeteren en je liefde voor jezelf te vergroten. Maar hoe doe je dat?

Het is voor de meeste mensen geen kwestie van even een knop omzetten. Het is een proces. Een prachtig, vervullend, verrijkend proces.

Liefde voor jezelf is de basis voor alles waar je naar verlangt: voor groei, voor flow, voor jouw creatiekracht. En ook voor jouw liefde voor anderen en hun liefde voor jou.

En uit liefde ontstaat alles waar je naar verlangt.

Mijn innerlijke mantra is dan ook: stem af op liefde. En dat is waar ik jou ook toe uitnodig.

Geef je er de hoogste prioriteit aan en besteed je er dagelijks aandacht aan, dan zal je merken hoe groot het effect is.

Liefde is oneindig, dus je kunt altijd nóg meer liefde toelaten en daarmee jouw creatiekracht vergroten. Dus mocht je iemand zijn die hier al heel goed in is, dan kan ik je wellicht inspireren om ook jouw mogelijkheden nog verder uit te breiden.

Er zijn allerlei manieren om af te stemmen op liefde. Misschien heb je jouw eigen methoden ervoor.

Maar voor het geval je geen idee hebt of graag iets nieuws probeert, geef ik je 3 manieren waar ik persoonlijk bijzonder goede ervaringen mee heb.

Het zijn eenvoudige, krachtige technieken, want ik hou ervan om simpele dingen te doen met groot effect. Je kan ze elke dag gebruiken en merkt onmiddellijk positieve effecten ervan.

En op de langere termijn merk je dat ze je leven ingrijpend veranderen, waardoor je meer vervulling en vreugde ervaart dan ooit tevoren.

Dat klinkt misschien nogal groot en dat is het ook. Juist daarom wil ik deze technieken heel graag met je delen.

Hier komen ze, mijn favoriete methoden om af te stemmen op liefde:

1) Sta stil bij je gevoel. Oftewel: voel wat je voelt. Ga na waar in je lichaam het gevoel voelbaar is, ga er met je aandacht naartoe en voel. Doe verder niets.

Gevoelens willen gevoeld worden. Daar zijn ze voor. Zo simpel is het.

Als je ze voelt, zullen ze langzaamaan verdwijnen, omdat ze dan hebben gedaan wat ze moesten doen: jou bewust maken van hun bestaan. Zodat jij jezelf beter leert kennen en beter voor jezelf kunt zorgen.

Je zult merken dat naarmate je meer voelt wat je voelt, je liefde voor jezelf vanzelf toeneemt en het gemakkelijker wordt om af te stemmen op liefde.

En om te creëren wat je wilt.

2) Oefen jezelf in zelfcompassie.

We zijn geneigd te denken dat het loont om hard te zijn voor onszelf. Maar dat is een wijdverbreid en pijnlijk misverstand.

Oefen jezelf in zachtheid.

Luister naar jezelf, troost jezelf en toon begrip voor jezelf. Wees zacht, lief en aardig voor jezelf, ook en vooral als je jezelf teleurstelt of veroordeelt.

Gun jezelf wat je nodig hebt. Gun jezelf waar je naar verlangt. Gun jezelf wat jou voedt.

Hoe meer je jezelf gunt, hoe meer je zult ontvangen.

3) Gebruik Ho’oponopono

Vind je het soms superlastig om liefdevol te zijn? Bijvoorbeeld als je kwaad bent op iemand en die kwaadheid niet los kan laten?

De naar mijn ervaring meest effectieve en tegelijk meest eenvoudige techniek die je in dit soort situaties kunt gebruiken is Ho’oponopono, een oude Hawaïaanse techniek die gericht is op vergeving en verzoening.

Toen ik er een paar jaar geleden voor het eerst over las, dacht ik in eerste instantie alleen maar: ‘huh’?

Ik vond het een vreemd woord en een vreemde techniek. Maar ik werd er ook door aangetrokken omdat ik los wilde komen van bepaalde negatieve gevoelens.

En dus paste ik de techniek toe en merkte na een tijdje de wonderbaarlijke effecten ervan.

Vergeving en verzoening bevrijden je en maken de weg vrij voor liefde en daarmee ook voor wat je wilt creëren.

Ho’oponopono klinkt misschien als iets ingewikkelds maar het is iets heel simpels: het (innerlijk) uitspreken van 4 eenvoudige zinnen.

Het werkt als volgt. Je richt innerlijk je aandacht op degene die je wilt vergeven en zegt van binnen tegen die persoon:

Ik hou van je
Het spijt me
Vergeef me
Dank je wel

Dit herhaal je net zolang totdat je je boosheid voelt verdwijnen en in plaats daarvan liefde door je heen voelt stromen. En o wat is dat bevrijdend!

Misschien voel je weerstand bij de gedachte dat je dit zou doen. Want die ander verdient jouw vergeving toch niet? Je bent toch niet voor niets boos? Mag je dan niet boos zijn?

Jawel, boosheid mag er zijn, net als andere negatieve gevoelens er mogen zijn. Maar je moet ze ook weer los kunnen laten, anders gaan ze je in de weg zitten.

Met een boos hart kun je niet afstemmen op liefde en kun je dus niet creëren wat je zou willen. Je houdt dus jezelf en niet de ander gevangen met je boosheid. Door een ander te vergeven, bevrijd je jezelf.

Je kan Ho’oponopono niet alleen gebruiken als je iemand anders wilt vergeven, maar ook als je jezelf wilt vergeven.

En uiteindelijk kan je de techniek voor al je negatieve gevoelens gebruiken. Hij werkt voor alles waar je moeite mee hebt en angstig, boos of verdrietig van wordt.

Ho’oponopono helpt je om telkens opnieuw af te stemmen op liefde.

Deze 3 eenvoudige manieren helpen je om je liefde voor jezelf te vergroten en om gemakkelijker af te stemmen op liefde.

Liefde voor jezelf heeft liefde voor anderen tot gevolg. Je zult dus steeds meer liefde ervaren als je hier je aandacht op richt. Liefde roept liefde op en liefde laat liefde groeien.

En liefde is de bron van creatie.

Daarom zul je steeds beter worden in het creëren van je eigen leven als je afstemt op liefde. En zul je de rijkdom, de overvloed en de schoonheid van het leven steeds vaker ervaren.

Ik merk zelf dat het mij helpt om te groeien en te creëren en om steeds meer vervulling te ervaren.

En ik geloof dat waar je naar verlangt, binnen jouw bereik ligt. Je kan er elke dag voor kiezen om je verlangens te vervullen. En liefde wijst je de weg.

Stem af op liefde en leef jouw leven zoals jij het wil leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *